Rezolutia Parlamentului European referitoare la infiintarea unei garantii pentru tineret

Pe 16 ianuarie 2013, Parlamentul European a adoptat o rezolutie non-legislativa referitoare la o garantie pentru tineret.

Rezolutia confirma suportul europarlamentarilor fata de propunerea Comisiei din 5 decembrie 2012 referitoare la o propunere de recomandare a Consiliului privind infiintarea unei garantii pentru tineret.

Garantia pentru tineret ar trebui sa ajute toti cetatenii UE si rezidentii legali sub varsta de 25 de ani si proaspetii absolventi sub 30 de ani sa primeasca o oferta de angajare de buna calitate, sa isi poata continua educatia sau ucenicia in termen de patru luni de cand devin someri sau isi termina studiile. Europarlamentarii au subliniat, de asemenea, ca sistemele de garantie pentru tineret ar trebui sa amelioreze efectiv situatia tinerilor fara loc de munca, educatie sau formare (NEET) si ca ele ar trebui sa fie eligibile pentru forme specifice de finantare europeana, in special in statele membre cu cele mai mari rate ale somajului.

Rezolutia solicita statelor membre (ministerelor muncii si afacerilor sociale din statele membre) sa aloce suficiente fonduri acestei initiative si sa o adopte in cadrul Consiliului EPSCO din 28 februarie 2013.

Textul Rezolutiei Parlamentului European este disponibil aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.