Practic

Calatoria

Calatoria voluntarului este organizata de OT cu mijlocul de transport cel mai economic (ex. avion clasa economica), costurile fiind acoperite integral de organizatie si decontate din finantare.

Asigurarea

Pe toata durata programului EVS voluntarul beneficiaza de asigurare de sanatate si viata, cheltuielile fiind suportate integral de organizatie si decontate din finantare.

Cazarea

In functie de tipul proiectului, voluntarul poate sa fie cazat astfel:

–         intr-un apartament inchiriat impreuna cu alti voluntari

–         intr-un camin studentesc

–         in incinta imobilului unde are loc proiectul

–         in gazda la familii din localitate

Toate cheltuielile (chirie si utilitati) sunt suportate integral de organizatie si decontate din finantare.

Masa

In ceea ce priveste masa, aceasta este asigurata la cantine, sau se ofera voluntarului o anumita suma de bani stabilita de finantator, sau cumparaturile sunt facute de organizatie si voluntarul trebuie sa isi gateasca.

Cheltuielile sunt suportate integral de organizatie si decontate din finantare.

Banii de buzunar

Pe toata durata sederii in strainatate voluntarul beneficiaza lunar de o suma de bani cu titlu de bani de buzunar. Suma difera de la o tara la alta si are menirea de a acoperi cheltuielile de zi cu zi ale voluntarului.

Cursuri de limba

Pentru o mai buna integrare in comunitatea unde are loc stagiul de voluntariat, voluntarul poate beneficia de cursuri de limbi straine. Cheltuielile sunt suportate integral de organizatie si decontate din finantare.