Tabere

Taberele internationale de voluntariat sunt organizate, de cele mai multe ori, pe perioada verii si dureaza in general 2-3 saptamani. La aceste proiecte iau parte intre 10-20 voluntari din tari diferite, cu varste cuprinse intre 18 si 99 de ani, provenind din medii sociale si culturi diferite, fiind uniti de dorinta de a-i ajuta pe semenii lor.

Proiectele (culturale, ecologice, sociale, arheologie, educative) au loc de cele mai multe ori in regiunile in care localnicii au posibilitati limitate de a intalni persoane din alte tari, motiv pentru care interactiunea cu un grup international si schimbul intercultural este cu atat mai valoros. Grupurile de voluntari aduc idei si experiente noi in comunitati, oferind un stimul pentru dezvoltarea activitatii de voluntariat si pentru intelegerea importantei diversitati culturale.

Voluntarii se vor bucura atat de interactiunea cu populatia locala, cat si de beneficiile activitatilor intr-un grup multicultural. Experienta de voluntariat le oferă posibilitatea sa calatoresca in altă tara, sa isi foloseasca timpul productiv si sa contribuie pozitiv la dezvoltare comunitatii locale.