Fond social

Asociatia ADESCO din Cluj-Napoca a hotarat sa constituie un fond care sa fie utilizat pentru actiuni comunitare: sprijinirea unor activitati sociale si inlesnirea accesului tinerilor proveniti din medii defavorizate la activitati socio-culturale care altfel nu le-ar fi fost la indemana.

Prima actiune desfasurata in aces scop a fost colectarea de bani si haine pentru Casa de Tip Familial Maria Gabriel din Cluj-Napoca. Casa este patronata de asociatia caritabila non-profit “Maria Gabriel” si a sustinut pana acum, prin serviciile sale, un numar de 55 de copii. In acest moment in casa de tip familial traiesc fete cu varste intre 14 si 21 ani.

La actiunea din luna decembrie au luat parte atat membrii asociatiei cat si angajatii unor firme din oras, dispusi sa acorde o mana de ajutor celor mai putin norocosi. Acestia au contribuit cu haine, dulcuri si sume de bani din care au fost achizitionate alimente de baza, care au fost primite cu bratele deschise de beneficiari.

Si pentru ca formula a fost de succes, membrii Asociatiei ADESCO s-au mobilizat si in luna februarie si au umplut din nou camara casei “Maria-Gabriel” cu alimente. Si intentioneaza sa vina in ajutorul fetelor ori de cate ori e nevoie, cu tot ce le sta in putinta.

Pentru ca majoritatea celor care au participat la actiune si-au exprimat dorinta de a face acest lucru in mod sistematic si pentru ca astfel de actiuni sunt necesare pe tot parcursul anului, am hotarat sa demaram campania “Pic cu pic se face mult – Alaturi de semenii nostri”. Va oferim posibilitatea de a fi solidari si de a contribui la actiuni menite sa ii ajute pe cei in nevoie.

Ce ne propunem sa realizam din acest fond:
– sprijin pentru activitatea institutiilor active in domeniul social, in folosul direct al beneficiarilor acestora;
– organizarea de activitati pentru tineri care provin din medii defavorizate.

Toate fondurile colectate in acest sens vor fi utilizate cu maximum de transparenta, fiecare persoana care contribuie va primi un raport cu privire la modul in care au fost utilizate fondurile.

Cum poti ajuta?

  • Pasul 1: analizeaza bugetul personal, sa vezi daca dispui lunar/periodic de o suma pe care doresti sa o redirectionezi catre actiuni in folosul comunitatii
  • Pasul 2: analizeaza posibilitatile de implicare sociala
  • Pasul 3 doneaza lunar/periodic o suma de bani
  • Pasul 4: fii implicat efectiv in actiune
  • Pasul 5: urmareste efectele actiunile tale si transmite mesajul mai departe. Sunt multi care doresc sa se implice si nu stiu de unde sa inceapa.

Asociatia ADESCO

office@adesco.ro

Cont: RO 38 BTRL 0130 1205 3219 00XX

Cod fiscal: 27838123