2012

  • GRADINA NOASTRA DE LA CENUSIU LA VERDE

In perioada 23 aprilie – 31 mai 2012 s-a derulat proiectul “GRADINA NOASTRA: DE LA CENUSIU LA VERDE”, proiect finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania in cadrul programului “Spatii Verzi – componenta Spatii Verzi Urbane”.
Scopul proiectului a fost infiintarea unui spatiu verde de aproximativ 300 mp in curtea Gradinitei “Dumbravioara” din Cluj-Napoca, str Nasaud nr. 2, pentru cei 60 de copii, precum si constientizarea copiilor asupra importantei existentei acestuia.

  • “HELP ME PREPARE FOR MY LIFE”

Asociaţia ADESCO din Cluj-Napoca a desfăşurat în perioada 1 martie 2012 – 28 februarie 2013 proiectul  „Help Me Prepare for My Life”, proiect finantat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale – ANPCDEFP si Comisia Europeană, prin programul „Tineret în Acţiune”- Acţiunea 2, Serviciul European de Voluntariat.
Cele două voluntare străine – Mhairi Stewart (22 de ani, Scoția) şi Ilze Fismeistere (20 de ani, Letonia) – au petrecut timp de un an câte 35 de ore/săptămână alături de fetele instituţionalizate în cadrul CTF ”Maria-Gabriel ”.

În acest timp au desfăşurat activităţi precum: cursuri de limba engleză, cursuri de conversație, cu accent pe vocabularul de zi cu zi,  vizite la obiectivele culturale ale orașului, participare la evenimentele care au avut loc în oraș, activități de recreere (cinema, teatru), cursuri de artizanat, activități sportive, creșterea abilităților de auto-prezentare (cum să se prezinte la un interviu), inițiere în strângerea de fonduri, încurajarea și implicarea în proiecte noi, promovarea voluntariatului, activități administrative.

  • TABĂRĂ INTERNAȚIOANALĂ DE VOLUNTARIAT

Un grup de tineri straini a ales sa isi petreaca vacanta in mod activ prin intermediul taberelor internationale de voluntariat organizate de ADESCO in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bacau.

Taberele sunt organizate in centrul de agrement Valea Budului si singurele din tara cu traditie in cunoasterea si aprofundarea limbii engleze si au o continuitate de 20 ani la centrul de agrement Valea Budului.

Elevii și voluntarii străini au desfășurat diferite activități:

– Invatarea si aprofundarea interactiva a limbii engleze

– Excursii si drumetii

– Jocuri distractive

– Carnaval si concurs de “Miss & Mister”

– Activitati si concursuri sportive