26 proiecte de Spații Verzi Urbane au fost selectate pentru finanțare

Comitetul de selecție a programului Spații Verzi Urbane a selectat 26 de proiecte pentru finanțare dintr-un total de 106 proiecte primite. Suma totală aprobată pentru cele 26 de proiecte este de 210.357,51 RON. (Lista organizațiilor selectate)

Printre proiectele selectate este si proiectul propus de ADESCO.

Programul “Spații Verzi” a fost lansat de MOL Romania în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat în 2006 prin programul pilot denumit “Școli pentru mediu” – program ce a urmărit implicarea copiilor și a tinerilor în proiecte de împădurire şi de amenajare a spațiilor verzi.
După succesul programului pilot colaborarea între MOL România și fundația noastră s-a pus pe baze noi, astfel în 2012 a fost lansat pentru al 7-lea an consecutiv, concursul de proiecte pentru programul “Spaţii verzi”.

Componenta de finanţare “Arii Naturale Protejate” urmăreste promovarea şi popularizarea ariilor protejate din România cu scopul de a ridica nivelul de acceptare a acestora în rândul comunităţilor locale prin intermediul implicării ONG-urilor şi şcolilor, a comunităţilor locale precum si a custozilor/administratorilor de arii protejate.

În cadrul componentei “Spatii verzi urbane” se acorda finanțare proiectelor care își propun reabilitarea sau crearea de spații verzi şi desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologica în rândul comunităţilor locale, derulate de ONG-uri în parteneriat cu diferite instituţii.

Detalii suplimentare aici.


One Reply to “26 proiecte de Spații Verzi Urbane au fost selectate pentru finanțare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.