Concurs: ‘Migrantii in Europa’

Care este rolul si locul migrantilor in Europa? Comisia ii invita pe studentii de la facultatile de arta, grafica si comunicare din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene si din Croatia sa reflecte asupra contributiei pe care o au migrantii in societatile europene.

Concursul organizat la nivelul intregii UE ii provoaca pe studenti sa elaboreze lucrari de arta prin care sa isi exprime opiniile cu privire la acest subiect si care sa reflecte rolul pe care migrantii il au in viata noastra. Pentru a stimula o dezbatere constructiva si a reflecta asupra situatiei migrantilor in Europa, Comisia le ofera noilor talente ale Europei posibilitatea de a-si expune prin arta punctul de vedere.

La concurs pot participa toti studentii cu varsta de peste 18 ani care sunt inscrisi la o institutie de invatamant superior din domeniul artei, graficii sau comunicarii din orice tara UE si din Croatia. Facultatile trebuie sa prezinte lucrarile pana la 21 iunie 2013, la urmatoarele categorii: Poster, Fotografie si Video.

Fiecare facultate poate prezenta una sau mai multe lucrari de arta, in una sau mai multe categorii. Lucrarile vor fi evaluate la nivel national, iar cele mai bune dintre acestea (maximum 10 lucrari pentru fiecare tara) vor fi transmise unui juriu european care ii va selecta pe cei 30 de finalisti si va decide castigatorul european pentru fiecare categorie. Din acest juriu vor face parte profesionisti din domeniul comunicarii, artei si mass-mediei, precum si persoane din randul comunitatilor de migranti.

Cei 30 de finalisti europeni vor fi invitati sa participe la ceremonia de decernare a premiilor, care va fi organizata la Bruxelles si la care se preconizeaza ca va participa doamna Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru afaceri interne. Se va acorda un premiu special al publicului, pe baza unui vot public exprimat pe site-ul de internet mentionat mai jos.

Fiecare dintre facultatile ai caror studenti vor castiga locul I la cele trei categorii si premiul publicului va fi recompensata cu 10 000 EUR, care sa fie folositi in scopuri educationale.

Data limita pentru trimiterea lucrarilor este: 21 iunie 2013

Informatii complete privind termenii si conditiile concursului pot fi gasite aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.