Economy Works

A fost lansata cea de a doua editie a concursului national Economy Works. Pentru al doilea an consecutiv, asociatia
Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib) implementeaza un proiect adresat elevilor de liceu. Economy Works explica si promoveaza mecanismele pietei libere cu scopul de a spori receptivitatea elevilor de liceu la principii economice solide si de a-i echipa cu instrumentele necesare unei bune intelegeri a mizelor politicilor economice.

Grupul tinta al proiectului sunt tinerii cu varste intre 15 si 19 ani  (aproximativ 600 de elevi din 100 de licee din peste 30 de  orase). Concursul va fi structurat in trei module online de cate 2 saptamani, in timpul carora elevii vor studia folosind mijloacele puse la dispozitie de SoLib pe site-ul concursului (texte, prezentari, documentare, videolclipuri, materiale audio, benzi desenate). La sfarsitul fiecarui modul, elevii sunt invitati sa raspunda la o intrebare de gandire critica printr-un eseu de 1-2 pagini. Pentru fiecare modul, cel mai bun eseu va fi premiat cu 100 USD, iar alti doi castigatori vor primi premii in carti.

La finele celor trei cursuri, cei mai creativi si activi 15 participanti vor intra in finala pentru cele 2 locuri sponsorizate la scoli de vara din Statele Unite ale Americii si Germania. Finalistii, alaturi de institutiile si partenerii implicati in proiect, vor fi invitati sa participe la evenimentele organizate la finalul proiectului in Bucuresti.

Mai multe informatii (regulament, module, inscriere) gasiti pe site-ul concursului:
http://www.economyworks.ro

Sursa EURODESK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.