2011

  • ALBA CA ZAPADA SI CELE  1000 DE FLORI

ADESCO a desfasurat, in perioada 2-13 mai 2011, proiectul “Alba ca Zapada si cele 1000 de flori”, proiect finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania in cadrul programului “Spatii Verzi”. Scopul proiectului a fost amenajarea spatiului de joaca exterior pentru cei peste 100 de copii, cu varste intre 2 si 6 ani, de la Gradinita „Alba ca Zapada” din Cluj-Napoca.

ADESCO a implementat proiectul cu ajutorul voluntarilor proprii (10 tineri), care au colaborat cu personalul gradinitei, atat in activitatea de amenajare a spatiului, cat si in activitati de implicare si sensibilizare a copiilor cu privire la importanta protejarii mediului. Copiii au fost angrenati in activitatile foarte simple (exemplu: udarea florilor plantate), pentru a constientiza rolul lor in pastrarea unui mediu sanatos. 

  • SESIUNE DE PREZENTARE TABERE INTERNATIONALE DE VOLUNTARIAT

ADESCO a organizat in data de 15 mai 2011 la Bastionul Croitorilor Cluj-Napoca,  o sesiune de prezentarea a Taberelor Internationale de Voluntariat. Participantii au aflat ce oportunitati sunt pentru a te implica ca si voluntar si a cunoaste tineri din alte tari in timp ce faci o activitate utila comunitatii.

  • VACANTA INTERACTIVA PENTRU COPIII DIN CLUJ

In perioada 1-14 iulie si 15-31 iulie 2011 a fost organizat proiectul “Vacanta interactiva pentru copiii din Cluj”,  a avut drept scop asigurarea unui program de educatie informala pentru 60 de copiii din clasele I-IV si V-VIII,  din municipiul Cluj-Napoca, pentru a le oferi o alternativa la petrecerea vacantei de vara, intr-un mod interactiv si educativ, precum si pentru a creste gradul de constientizare al acestora privind caracteristicile istorice si culturale ale orasului in care traiesc.

Au fost organizate activitati educationale si de recreere, in intervalul orar 9.00 – 17.00, sub indrumarea unor voluntari romani si straini din partea ADESCO, inclusiv vizite la asezaminte culturale sau obiective turistice importante din municipiul Cluj-Napoca, precum si din imprejurimile acestuia.

  • VOLUNTARIAT INTERNATIONAL – SI TU POTI SA PARTICIPI

Asociatia ADESCO din Cluj-Napoca a desfasurat pe parcursul a 2 luni, in perioada septembrie-octombrie 2011, proiectul Voluntariat international – si tu poti sa participi, proiect finantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Directia Judeteana de Sport si Tineret a judetului Cluj.

Pe parcursul lunii octombrie au fost organizate 4 sesiuni de informare, deschise tuturor celor interesati, in cadrul carora au fost prezentate aceste oportunitati si in care cei prezenti vor avea posibilitatea de a asculta marturiile unor voluntari care au luat parte in astfel de proiecte. In cadrul prezentarilor participantilor le-au fost prezentate proiecte de voluntariat pe termen scurt (tabere internationale de voluntariat), mediu (proiecte de voluntariat de 3-6 luni) si lung (Serviciul European de Voluntariat). S-a pus accentul pe Serviciul European de Voluntariat, prezentandu-se tipurile de proiecte, detalii de tip administrativ cat si exemple de proiecte.