2010

  • PIC CU PIC SE FACE MULT – ALATURI DE SEMENII NOSTRI

Asociatia ADESCO din Cluj-Napoca a hotarat sa constituie un fond care sa fie utilizat pentru actiuni comunitare: sprijinirea unor activitati sociale si inlesnirea accesului tinerilor proveniti din medii defavorizate la activitati socio-culturale care altfel nu le-ar fi fost la indemana.

Prima actiune desfasurata in aces scop a fost colectarea de bani si haine pentru Casa de Tip Familial Maria Gabriel din Cluj-Napoca. La actiunea din luna decembrie 2010 au luat parte atat membrii asociatiei cat si angajatii unor firme din oras care au contribuit cu haine, dulcuri si sume de bani din care au fost achizitionate alimente de baza, care au fost primite cu bratele deschise de beneficiari.

Actiunea a fost repetata pe parcursul anului 2011 ori de cate ori a fost necesar. Vara a adus oportunitatea unei vacante la mare pentru tinere din Casa de tip Familial Maria Gabriel si ADESCO a fost si de aceasta data alaturi de ele contribuind la achizitionarea biletelor de tren. In luna decembrie 2011 membrii Asociaţiei ADESCO  impreuna cu reprezentantii firmei  ISDC si ai organizatiei JCI au fost reprezentantii Mosului pentru tinerii de la Casa de Tip Familial “Maria-Gabriel” din Cluj-Napoca.